Photo Rating Website
Start Lion Reggae Lisa Ray Lion King 2 Libor money
Lipidogram TG

aaaaBlog Barbary – Kupno i sprzedaz nieruchomosciaaaa

Temat: OTĘPIENIE organizmu (senność , zmęczenie), a wysiłek fizyczny

On Thu, 4 Jan 2007 14:49:26 +0000 (UTC), jac_bb wrote:
moglabys mi w takim razie rozpisac bardziej wartosciowa diete? co mam w niej
zmienic? czego wg. ciebie brakuje? chce utrzymac obecna wage nie chce znowu
przytyc wiec wszystkie smazone rzeczy np. z gory odrzucam...


Zgodzisz się, że dieta powinna być dopasowana do Ciebie. Ja taką dietę mogę
Ci ułożyć, ale potrzebuję garść informacji o Tobie:
- badanie ogólne moczu
- morfologia krwii
- potas, sód
- kreatynina, białko całkowite, kwas moczowy
- pełny lipidogram, th. HDL, LDL, TG, TC
- cukier na czczo oraz 1,2h po posiłku

Jak będziesz miał wyniki to daj znać.

Pzdr


Źródło: topranking.pl/1561/otepienie,organizmu,sennosc,zmeczenie,a.php


Temat: OTĘPIENIE organizmu (senność , zmęczenie), a wysiłek fizyczny
maciek kanski <nie.dorobi@sie.mailanapisał(a):


On Thu, 4 Jan 2007 14:49:26 +0000 (UTC), jac_bb wrote:
| moglabys mi w takim razie rozpisac bardziej wartosciowa diete? co mam w niej
| zmienic? czego wg. ciebie brakuje? chce utrzymac obecna wage nie chce znowu
| przytyc wiec wszystkie smazone rzeczy np. z gory odrzucam...
Zgodzisz się, że dieta powinna być dopasowana do Ciebie. Ja taką dietę mogę
Ci ułożyć, ale potrzebuję garść informacji o Tobie:
- badanie ogólne moczu
- morfologia krwii
- potas, sód
- kreatynina, białko całkowite, kwas moczowy
- pełny lipidogram, th. HDL, LDL, TG, TC
- cukier na czczo oraz 1,2h po posiłku

Jak będziesz miał wyniki to daj znać.

Pzdr


dobrze, a tak z ciekawosci to po az tyle danych do ulozenia diety?


Źródło: topranking.pl/1561/otepienie,organizmu,sennosc,zmeczenie,a.php


Temat: Pytanie o cholesterol


On Wed, 11 Oct 2006 00:00:02 +0200, Piotr Maksymowicz wrote:
trójglicerydemia-jezeli wystepuje: Badz ok 1h po jedzeniu. Pij mniej
alkoholu. ogranicz weglowodany proste.powtórz badanie.


To się nieco kłóci z tym, co mi mówiono kiedy bywałem w poradni zaburzeń
metabolicznych, ale skoro tak piszesz - pewnie masz powód:)
Dla uściślenia - bycie na czczo od 18 poprzedniego dnia zalecano tam do
pełnego lipidogramu, nie tylko tg.

m.


Źródło: topranking.pl/1851/pytanie,o,cholesterol.php


Temat: lipidogram po 4 miesiącach Atkinsa
lipidogram po 4 miesiącach Atkinsa
szkoda że nie zrobiłem sobie przed dietą, bo ciekawe byłoby teraz porównanie.
wyszło mi tak:
całkowity 231
HDL 75
LDL 143
TG 65
i jeszcze glukoza na czczo: 92
(wiek 37)
a więc właściwie tylko LDL jest podniesiony ponad normę, co mnie lekko trapi,
ale z tego co czytam to najlepszym predyktorem potencjalnych kłopotów z
krążeniem jest ratio TG/HDL a to akurat mam bdb.
Czy robiliście sobie lipidogram, ludzie na Atkinsie lub Kwaśniewskim, ciekawy
jestem jak mają inni?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36,76513645,76513645,lipidogram_po_4_miesiacach_Atkinsa.html


Temat: lipidogram po 4 miesiącach Atkinsa
tata.zbiggy napisał:

> szkoda że nie zrobiłem sobie przed dietą, bo ciekawe byłoby teraz porównanie.
> wyszło mi tak:
> całkowity 231
> HDL 75
> LDL 143
> TG 65
> i jeszcze glukoza na czczo: 92
> (wiek 37)

wyniki masz bardzo dobre ! :-)

> a więc właściwie tylko LDL jest podniesiony ponad normę, co mnie lekko trapi,

niepotrzebnie... masz stosunkowo wysoki HDL (powyżej 25% całkowietego), niskie
TG. LDL-em się nie przejmuj... nie spożywaj tylko zbyt dużo olejów roślinnych,
wtedy nie będzie zachodziło utlenianie LDL i... będzie wszystko dobrze. Poziom
LDL nie ma znaczenia ponieważ szkodliwa jest tylko jego utleniona postać.

OPtymus

> ale z tego co czytam to najlepszym predyktorem potencjalnych kłopotów z
> krążeniem jest ratio TG/HDL a to akurat mam bdb.
> Czy robiliście sobie lipidogram, ludzie na Atkinsie lub Kwaśniewskim, ciekawy
> jestem jak mają inni?

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36,76513645,76513645,lipidogram_po_4_miesiacach_Atkinsa.html


Temat: jakie badania zrobić aby dobrze dobrać pigułki?
A z jakiego powodu chcesz brać tabsy? Chorujesz na coś czy w celu antykoncepcyjnym?
Badania
Zawsze przed braniem jakichkolwiek tabletek
układ krzepnięcia {powtarza się te badania biorąc anty}:
APTT
ratio APTT
wskaźnik protrombinowy
czas protrombinowy
ogólna morfologia{jak bierzesz tez robisz}
mocz
cukier
cholesterol{lipidogram}
trójglicerydy
próby wątrobowe ASPAT i ALAT {je się powtarza biorąc prochy}
OB
TSH {nie powinno być większe niż 2 jak jest robisz ft4 i usg tarczycy,
ewentualnie przeciwciała TG i TPO}
u gina usg dopochwowe
usg piersi {jeśli miałaś dawno}
cytologię
mówisz dr czy palisz
jaki tryb życia prowadzisz
czy miałaś/masz problemy z żyłami
czy chorujesz na coś przewlekle
odp hormony w odp dniu cyklu [estrogeny, testosteron, LH i FSH etc.}prolaktyna
dzień cyklu bez znaczenia.

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,102947508,102947508,jakie_badania_zrobic_aby_dobrze_dobrac_pigulki_.html


Temat: cholesterol 250
do majewska12
Przy oznaczaniu lipidów(tłuszcze) obowiązuje dieta niskotłuszczowa 16-18 godzin przed wykonaniem badania.Dla pełnego obrazu gospodarki tłuszczowej wykonujemy lipidogram-Tg,chol.cał.,HDL,LDL.Dieta przed badaniem+cały panel lipidowy daje obraz gosp.tłuszczowej.Niestety często nikt nie uprzedza pacjenta o potrzebie stosowania diety przed badaniem,niestety nie wiem czemu(niewiedza?).Pzdr.K.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16556,32491037,32491037,cholesterol_250.html


Temat: Prośba o interpretacje wyników:)
Witaj
Masz autoimmunologiczne zapalenie tarczycy typu Hashimoto,
wskazuja na to podwyzszone przeciwciala a-TPO i a-TG,
a wysokie miano TSH pokazuje, ze Twoja tarczyca jest niedoczynna.
Teraz powinnas wykonac USG tarczycy i na wszelki wypadek
przeciwciala TR-AB.
Warto tez zrobic morfologie z rozmazem, lipidogram, ferrytyne,
wit.B12, fT3 (abys miala porownanie w przyszlosci).
Zapraszam na forum 'Hashimoto'
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,42818718,42818718,Prosba_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: roznice w TSH
Witaj Tess
Nie bagatelizuje, zdziwila mnie roznica.
Pierwszy raz w zyciu mam do czynienia z takimi badaniami, wiec jestem
jeszcze "zielona".
Chce na pierwsza wizyte 14.03 przygotowac wszystkie wyniki potrzebne do
zdiagnozowania i rozpoczecia leczenia. (Do pozniejszego porownania ewentualnych
efektow chyba tez moga sie przydac)
zglebiam wiedze i probuje sie dogrzebac co jeszcze powinnam zrobic - poziom
jodu w porannej probce moczu, glukoze, ASO, TR-ab, stosunek moralny T3/T4, Tg,
kortyzol, ACTH ?? Moze cos jeszcze innego ?? Na razie czuje jak glupieje.
Mam USG tarczycy, TSH, lipidogram -ok, jonogram -ok, OB -ok, rozmaz -ok,
morfologia -w niektorych punktach znaczne roznice, a-HCV ujemne, prolaktyna
18,70 , FT3 2,23 (norma 1,8-4,2), FT4 1,14 (norma 0,8-1,9),
a-TPO >1000,0 (norma do 35) i to chyba swiadczy o tym, ze jestem kolejna z
choroba hashimoto
Za kilka dni odbiore a-TG i wit.B12
Pozdrawiam Cie
nitca
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,21268452,21268452,roznice_w_TSH.html


Temat: Jak dlugo trwaja wasze starania??
Badania - czemu nie przed?
A mnie zawsze niezmiernie dziwi, że większość kobiet z całym szacunkiem biadoli
miast dokładnie się przebadać przez ewentualnymi próbami czy aby w ogóle są
jakieś szanse! Niby dopiero po roku zalecają badania dr jak nie mogą kobiety
zajść - badania zarówno samej babce jak i partnerowi/
Czyli przed kobieta robi między2-3 dniem okresu odp badania hormoanlne np.
testosteron
estrogen
17OH Progesteron
DHEA SO4
LH/FSH
TSH i ogólnie dokł.spr. się pracę tarczycy ft4 i ft 3, usg tarczycy,
przeciwciała tarczycowe TG i TPO{jeśli matka ojciec/danej kobiety mieli
zaburzenia pracy tarczycy/mają trzeba to spr, TSH powyżej 2 może świadczyć o
niedoczynności a przeciwciała o hashimoto czy o innym typie zapalenia.}
ogólna morfologia
OB
lipidogram
trójglicerydy
trzustka,
glukoza
usg dopochwowe
cytologia {to jak się dawno nie robiło}

Trzeba popytać czy w rodzinie nie było chorób immunologicznych typu:
toczeń
cukrzyca 1 stopnia
sklerodermia
Graves Basedow/Hashimoto
bielactwo {może trzeba będzie robić badanie przeciwciał przeciwjądrowych ANA i ENA}
spr prl dzień cyklu bez znaczenia i żeby potencjalny ojciec się przebadał TEŻ WG
WSKAZÓWEK DR

Takie moje zdanie
i jeszcze kobiety mające PCO powinny być doinformowane przez swoich dr, że PCO i
na odwrót może towarzyszyć niedoczynność autoimmunologiczna - HASHIMOTO i trzeba
koniecznie się przebadać tak samo jak ma się HASHI często współistnieje PCO/
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,100629340,100629340,Jak_dlugo_trwaja_wasze_starania_.html



Blog Barbary – Kupno i sprzedaz nieruchomosci

Designed By Royalty-Free.Org